|
|
|
 
 
Partnereink

|

Megváltozott irodánk elérhetősége!
[2012 -0 2-.]
Az irodai elérhetőségünk megváltozott! Tel.: 06-27-332-680

Kedvezmény az augusztusban megrendelt értékbecslésekre!
[2011 -0 7-.]
Irodánk az augusztusban megrendelt értékbecslésekre -10% kedvezményt nyújt! Értékbecslések gyámhivatali ügyintézéshez, takarékszövetkezeti hitelfelvételhez, egymás közötti elszámoláshoz, céges ingatlanok vásárlásához, esetleg értékcsökkenés, vagy értéknövekedés megállapításához, továbbá bírósági peres eljárásokhoz. A szóbeli értékbecslések árából szintén -10% kedvezményt adunk augusztus hónapban! Árakról tájékozódjon irodánkban, vagy kérjen árajánlatot az info@solutio.hu email címünkön.

Ingatlanok bérbeadása irodánk által
[2011 -0 6-.]
Az Ön ingatlana hasznot is termelhet. Ahhoz, hogy ez tervezhető tegyen, illetve a lehető legoptimálisabb kondíciókkal történjen meg válassza a Solutio Ingatlanirodát. Irodánk a bérletközvetítés esetén csupán 1 havi bérleti díjnak megfelelő jutalékot számol fel, amely egy egyszeri költség. A bérletközvetítés során a lehető legkörültekintőbben felmérjük az esetleges bérlő aktuális anyagi lehetőségeit, tájékozódunk családi állapotáról/állapotukról, az együtt költözők számáról, összetételéről, továbbá javaslatot teszünk a Megbízónk felé a személyes benyomásainkról a bérlővel történt egyeztetések alapján. A bérletközvetítés minimum 1 éves időtartamra vonatkozik, ettől kevesebb időtartamra kizárólag akkor közvetítünk ügyfelet, amennyiben erről a Megbízó külön írásban nyilatkozik. Az elmúlt évek sikeres bérletközvetítései alapján kijelenthetjük, hogy közvetített ügyfeleink a bérleti időtartamot kitöltik, illetve az esetek nagy számában tovább is bérlik az ingatlant. Ne hagyja, hogy ingatlana kihasználatlanul üresen álljon! Velünk tervezhetővé válnak a bérleti díjak!

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉS
[2011 -0 5-.]
A lakó- és vállalkozási célú, illetve a mezőgazdasági ingatlanok forgalmi értékének megállapítását bízza szakemberre! Nem minden ingatlanközvetítő iroda rendelkezik a európai értékelési standardnak, illetve a hatályos törvényeknek megfelelő végzettséggel és engedéllyel. Kizárólag olyan értékbecslőre bízza ingatlana felértékelését, aki rendelkezik felsőszintű értékbecslői engedéllyel, illetve a PSZÁF bejegyzésében vezető értékelőként szerepel. Irodánk ezeknek a feltételeknek természetesen maximálisan megfelel! Milyen célra használható az értékbecslés? Pld: egymás közötti megállapodás elősegítéséhez, vásárlási szándék meghozatala előtt, vagy bírósági szakaszban is alkalmazható. A szakvéleményeink felhasználhatók továbbá gyámhivatali ügyintézéshez, hagyatéki eljáráshoz, takarékszövetkezetek hitelbírálatához (ebben az esetben a likvidációs értéket is megállapítjuk). Értékbecsléseink 2 példányban készülnek, minimum 12-15 oldalterjedelműek + mellékletek (teljes fotódokumentáció, térképek, vázrajzok, alaprajzok, stb.). Referenciáink között megtalálhatók önkormányzatok, gyámhivatalok, hazai pénzintézetek, takarékszövetkezetek, környékbeli vállalkozások (autószalonok, irodák, irodaházak, orvosi rendelők, stb.) és magánszemélyek (családi házak, lakások, nyaralók, telkek). Árajánlatért hívja irodánkat, 06-27-334-326, vagy írjon nekünk az info@solutio.hu email címre.

4 lakásos társasház Gödön!
[2010 -0 3-.]
Elindult a gödi 4 lakásos társasház értékesítése a Göd, Pesti út 140. szám alatt. Érdeklődőink megtalálják a molinónkat az utcafronton! A földszinti lakások irányára 20,5 millió Ft, az emeletieké pedig 19 millió Ft. Mindegyik lakáshoz gépkocsi beálló is tartozik. A részletekért érdeklődjenek gödi irodánkban.

4 lakásos társasház Gödön!
[2010 -0 2-.]
Gödi irodánk megkezdte egy 4 lakásos társasház értékesítését Gödön. A lakások alarajzai, homlokzati tervek hamarosan felkerülnek oldalunkra. Előzetesen csupán annyi, hogy 60 - 65 nm közötti területűek, a földszintiek kertkapcsolattal, az emeletiek pedig 23 nm erkéllyel rendelkeznek. A földszinti lakások ára: 20,5 millió Ft. Az emeleti lakások ára: 19 millió Ft.

Ingatlanos kisszótár
[2007 -0 9-.]
Mitől terasz a terasz? Mekkora egy hall? Hogy néz ki a franciaerkély? Nem árt tisztában lenni a használt lakások piacán közkeletű szavak pontos jelentésével, előfordulnak ugyanis megtévesztő hirdetések. Most segítünk eligazodni! Hall: ablaktalan, 8-10 nm-nél nem kisebb helyiség. Funciója csupán annyi, hogy a belőle nyíló szobák külön bejáratát biztosítja. Nem tévesztendő össze az előszobával, mivel a hall nem feltétlenül a bejárati ajtó mögött helyezkedik el. Szuterén: egykor grandiózus, mára több otthonra osztott, szecessziós villák jellemző része a szuterén, ami valaha cselédlakás volt. Padlója lejjebb van, mint a talajszint, de nem egy teljes emelettel, ablakai ezért normál méretűek. Terasz: sűrűn keverik össze a kertkapcsolattal nem bíró lakások esetében egyre inkább felértékelődő balkonok fajtáit, gyakran a jobb hangzás miatt. A terasznak nem kell kimondottan nagy alapterületűnek lennie: elég, ha az épületből úgy lóg ki, hogy nincs fölötte semmilyen építmény, és három oldalról is nyitott. Alfaja a tetőterasz. Erkély: a teraszhoz hasonlóan kinyúlik az építményből, de fölötte is van egy másik erkély, esetleg valamilyen határolóelem. Oldalra legalább félig nyitott. Loggia: a legszívesebben a loggiára szokták azt mondani, hogy terasz, vagy erkély. holott nagy különbség, hogy ez nem lóg ki az épületből, hanem a homlokzaton belüli térből vesz el helyet. Következésképpen felülről és mindkét oldalról zárt, és sokszor a könyöklője sem korlát, hanem épített fal. Franciaerkély: tulajdonképpen nem más, mint egy erkély nélküli erkélyajtó, ahonnan nem lehet kilépni, legfeljebb egy keskeny szegélyre.

Erdőalja Lakókert értékesítése megkezdődött!
[2007 -0 1-.]
Kedves Ügyfeleink! Megkezdtük a vácdukai Erdőalja Lakókert értékesítését! A lakókertben összesen 33 db telek található, igazán kellemes környezetben, biztosítva a későbbi nyugodt életet. A telkek a Széchenyi utca és a Deák ferenc utca között helyezkednek el, méretük 716 nm-től 815 nm-ig változik. Természetesen teljes közművel rendelkeznek, besorolásuk KEL-2 (kertvárosi övezet). Beépítésük módja: oldalhatáros. A legnagyobb beépítettség telkenként 25%, amelyhez 5 méteres legnagyobb építménymagasság társul. Telkenként 1 db épületet engedélyeznek, maximum 2 lakással! Az 1. ütem értékesítése a Széchenyi utcai ingatlanokkal kezdődik. A megfelelő ingatlan kiválasztásában, a szerződés lebonyolításában, valamint a legkedvezőbb hitelkonstrukció megtalálásában irodánk segítkezik. A telkek ára: 5.500 Ft + Áfa, amely az agglomerációban talán az egyik legkedvezőbb ajánlat!

Eladás előtt javasoljuk ...
[2006 -0 7-.]
A lakást eladás előtt érdemes kicsinosítani és beillatosítani – tanácsolja Nagy Emil, a Solutio ingatlaniroda ügyvezetője. A lakást eladás előtt ajánlatos alaposan kitakarítani, és ha nagyon piszkos a fal, házilagosan kifesteni. Ettől a régi otthon világosabbá és nagyobbá válik. Minden felesleges dísztárgyat, zacskó- és dobozhalmazt ajánlatos kiselejtezni, mert egy telezsúfolt lakásba senki sem szeret bele. A külföldön a profi eladók bútort is bérelnek. Egy modern bútorokkal berendezett lakás sokkal kelendőbb, mint amelyik a nagymama régi, megunt holmijaival van telezsúfolva. Az emberekre a kellemes illatok nagy hatással vannak, ezért is érdemes eladás előtt jól kitakarítani. Tegyünk ki valamilyen nagyon finom illatosítót. Régi parfümből is kipermetezhetünk egy keveset, de ne legyen állott és túl erős. Még hatásosabb, ha kenyeret vagy valamilyen más süteményt süt a háziasszony. Egy isteni illatot árasztó rendezett otthonba könnyű beleszeretni. A lakásban mindig legyen friss virág. A sok zöld növényt, amelyet már alig tudnak az ott lakók kerülgetni, mert kinőtték a lakást, rakják ki levegőzni a folyosóra. A nagyobb ünnepek előtti lakáseladás azért sikeresebb, mert ilyenkor többnyire mindenki kitakarítja és kidekorálja az otthonát. A sötét lakás megtekintésére délelőtt hívjanak vevőket. A zajos, nagy forgalmú otthon eladásához pedig estére – ekkor már elül a zaj. Ha zajos a lakás, szóljon egy kis megnyugtató háttérmuzsika. A vevők is sokat tanulhatnak ebből. Mielőtt megveszik a lakást, legalább kétszer menjenek el megnézni. Egyszer délelőtt, amikor süt nap és nagy a zaj, egyszer pedig egy másik napszakban. Ha szól a rádió, kérjék meg, hogy kapcsolja ki. Az esti látogatás és a lakásban lévő csend azért is fontos, hogy kiderüljön, milyen zajok szűrődnek át a szomszédoktól, akikhez egyébként is érdemes becsöngetni.

A jó befektető a bérlő fejével választ
[2006 -0 7-.]
A befektetésként vásárolt lakásnál fontos, hogy tömegigényt elégítsen ki, vagyis olyan legyen, amilyet mindig sokan keresnek, ezért bármikor gyorsan eladható. A különleges, nagy értékű lakóingatlanok átlagon felüli haszonnal kecsegtetnek, de átlagon felüli rizikót is jelentenek. Könnyű azt mondani, hogy a jó helyen lévő, jó adottságú lakást mindig el lehet adni jó áron. Az ingatlan ugyanis hosszú távú befektetés, sok évre előre nem lehet tudni, hogy a piaci folyamatok, a kamatszintek és egyéb feltételek hogyan alakulnak. Néha még azt sem sejti a vevő, hogy pontosan hol is vesz lakást: netán egy tervezett nagy forgalmú híd levezető szakaszának közelében. Vagy egy esetleg még csak papíron létező benzinkút mellett, vagy a ház aljába tervezett kocsma felett. Aki az első dilemmán túljutott, nevezetesen, hogy új vagy használt lakást vegyen, már célirányosabban keresgélhet. Mindkét lakástípusnál megtalálható az a kör, amelyik nem lakni akar az újonnan vásárolt ingatlanban, hanem hosszú távon szeretné abban fialtatni a pénzét. Számukra elsődleges szempont, hogy a lakás jól kiadható legyen, természetesen minél többért, és minél hosszabb távra biztonságosan. Új lakás vásárlása esetén rendszerint azok járnak jól, akik már a projekt elején, vagyis még csak a tervezés fázisában bekapcsolódnak a tranzakcióba. Több olyan sikeres beruházás van, amelyeknek az elsőként és utolsóként szerződő vevői ugyanott, ugyanolyan ingatlanhoz négyzetméterenként akár több tízezer forint árkülönbséghez jutottak hozzá. A kivitelezés előtti értékesítésben maguk a fejlesztők is érdekeltek, hiszen banki kölcsönhöz csak akkor jutnak, ha fel tudják mutatni, hogy a lakások bizonyos részére már van biztos vevőjük. Az elsők között szerződő ügyfelek között helyenként nagyon sok a külföldi, bizonyos lakóparkoknál már odáig jutottak, hogy komolyan elgondolkodtak, mit tegyenek, hogy ne váljon kísértetházzá az épület, ahol sok eladott, de bérbeadásra szánt lakás áll majd üresen. A lakáspiac egyelőre nem mozgatta meg a nagy befektetők fantáziáját. Épületeket senki nem vesz csupán azért, hogy abban lakásokat adjon bérbe. A lakásvásárlók jellemzően magánemberek, akik saját családjuk tőkéjét fektetik be. A használt lakást vásárlók 70 százaléka, az új építésűre szerződők 80 százaléka vesz fel hitelt. Ez a külföldiekre is igaz, akik remek befektetési lehetőséget látnak a legfeljebb 30 százalékos önerővel, kedvező devizahitellel megvehető magyarországi lakásokban. Nálunk ugyanis még mindig jóval olcsóbbak az ingatlanok, mint Nyugat-Európában. Érdekes, hogy bár a most vásárlók többsége hitelt vesz fel, a hazai ingatlanállomány 90 százaléka tehermentes, Amerikában csupán a 16 százalék. Az évről évre kedvezőbb feltételekkel és könynyebben felvehető hitelek miatt az arány apránként Magyarországon is változik, ami idővel jelentős szabad pénzek megjelenéséhez vezet majd a piacon. Az eladott lakásból származó összeget ugyanis nem kell majd teljes egészében az új ingatlanba fektetni, a szükséges önerő feletti részt másra, vagy akár ugyanabba, egy másik lakás vásárlásához lehet felhasználni. Az ideális, vagyis vélhetően könnyen kiadható és eladható lakás jelenleg Földvári téri, Deákvári, legalább egy hálója, vagy egy háló + egy nappalija van, és természetesen csendes, de közel van valamelyik fő közlekedési csomóponthoz vagy kötött pályás tömegközlekedéshez. A befektetésként vásárolt lakás ne legyen 2,5-3 szobásnál nagyobb, mert azok kiadása és eladása is hosszabb időt vehet igénybe az átlagosnál. Vácott feljövőben lévő területnek számít a kisváci ingatlanok. Lakásvásárlás előtt az egyetlen evidenciának ma már az számít, hogy a vevők devizaalapú hitelt választanak. A jelentős árfolyamkockázatot rejtő kölcsön érthetően népszerű, hiszen egy 10 millió forintos átlagos összegű hitel havi törlesztése piaci feltételű konstrukcióban 25-30 ezer forint.

   
-
Készítette: 2006 - Honlapkészítés.hu Kft.